Zwarte Ruiters

“De Zwarte Ruiters” is een groepje vogelaars die regelmatig samen er op uitgaan. Soms naar de Delta, soms naar de Biesbosch en ook wel eens een lang weekend naar het Noorden. De groep bestaat uit Kees Mostert, Gerard de Jong en Bart Vastenhouw.

Doelbedrag €3.000 €515,00
Doneer

Bart Vastenhouw
Computer Tech bij de TU Delft

Sinds mijn 12de was ik altijd graag in de natuur. Het begon met planten kijken en toen ik op mijn 15de lid werd van de N.J.N. werd mijn belangstelling breder en werd ik ook vogelaar.
Het komt ook deels van mijn ouders. Mijn moeder was vroeger bij de N.J.N. en mijn vader wandelde en fietste altijd graag in de natuur. Door de week zit ik vier dagen achter de computer, maar in het weekend ben ik meestal wel ergens buiten te vinden in de A.W.D., op Texel, op de Veluwe of langs de IJssel.

Gerard de Jong
Werkt bij de Provincie Zuid Holland aan het Natuurnetwerk Nederland

Kees Mostert
Ecoloog bij Provincie Zuid Holland

Vogelen doe ik sinds mijn 8e; van kinds af aan dus. Al snel heb ik mijn interesses verbreed naar zoogdieren, amfibieën, reptielen en later ook naar planten en insecten, wat eigenlijk niet? Ik werk als ecoloog bij provincie Zuid-Holland en ben vooral in mijn vrije tijd veel buiten. Ik reis graag, met voorkeur voor noordelijke gebieden. In Nederland is Texel een van de gebieden waar ik heel graag kom.