Tureluurs

Het klinkt als de verkorte versie van een spannend boek: drie onbekenden vinden elkaar via sociale media en vormen een team. Zij noemen zichzelf Tureluurs. Er volgt een spannende zoektocht naar een vierde teamlid. Dit team voelt de magie van 24 uur non-stop met vogels bezig te zijn. De geluiden in de nacht, de eerste schimmige silhouetten als de dag aanbreekt, gevolgd door volledig daglicht met zicht en geluid. Een heel eiland ter beschikking met in elke bocht een andere biotoop, onverwachte ontmoetingen en gewoon genieten. En voordat je het doorhebt, treedt de avondschemering alweer in en hoor; de geluiden van de nacht. Wij willen dat duinvogels, zoals Wulp, Roodborsttapuit, Tapuit en Nachtzwaluw, te zien en te horen blijven. Welk deel van de dag je ook buiten bent. Daarom fietsen, luisteren en kijken wij 24 uur lang……doneert u?

Doelbedrag €3.000 €1.171,66
Doneer

Elske Sjollema
In progress…

 

Sinds jaren woonachtig in Hoorn. Geboren in Leeuwarden, waar ik op mijn 12de lid werd van de NJN. Daar leerde ik naar de natuur te kijken in allerlei vormen. Normaal ben ik een recreatief vogelaar en geen soortenjager. Door toevalligheden en enthousiasme heb ik ondertussen al tweemaal meegedaan aan Big Day Texel, in 2017 en 2018. Het meedoen is een soort van verslavend. Dit jaar team Tureluurs, samen met een Bram en Rémi. We kenden elkaar niet, maar ik denk dat het een prachtige dag gaat worden

Bram Laan
Opleiding elektromonteur

Ik woon al mijn hele leven in Hoorn. Ik doe een BBL opleiding als elektromonteur niveau 3 en hoop deze dit schooljaar nog af te ronden. Ik ga al sinds ik heel erg klein ben samen met mijn vader de natuur in om vogels de zoeken, maar uiteindelijk ben ik af en toe nog fanatieker dan mijn vader. Dit is de eerste keer dat ik aan een BigDay meedoe, maar heb er nu al heel erg veel zin in met dit fantastische team.

Rémi Bos
Opleiding milieukunde

Al mijn hele leven woon ik in het mooie Leek, bij het Leekstermeer en het mooie natuurgebied De Onlanden. Van jongs af aan heb ik grote interesse in de natuur en hoop ik vanuit deze interesse dan ook een baan in de natuur te krijgen. Dit hoop ik te bereiken door de opleiding milieukunde te volgen, met als specialisatie toegepaste ecologie. Deze heb ik bijna afgerond. Inmiddels ben ik begonnen met het uitvoeren van broedvogel inventarisaties in de kop van Drenthe, waarmee ik het vogelen weer helemaal herontdekt heb. Het is voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan de Big Day, maar ik heb er zin in!