Eerst kunstnesten voor de huiszwaluwen onderweg naar Texel

Een eerste zending van 372 dubbele kunstnesten voor de huiszwaluwen op Texel zijn onderweg!  Tijdens het Wadden Vogelfestival in 2018 is er ruim 15.000 euro opgehaald om de huiszwaluw op Texel te helpen. De stichting Texel Vogeleiland heeft de eerste zending van 372 dubbele kunstnesten besteld.

Een deel van deze nesten wordt in overleg met het Hoogheemraadschap Noord-Hollands Noorderkwartier opgehangen bij de vier nieuwe gemalen op Texel. De aannemer die verantwoordelijk is voor de Dijkverzwaring, aannemerscombinatie Tessel, neemt de arbeid voor haar rekening.

De andere nesten worden door de stichting beschikbaar gesteld aan particulieren die de huiszwaluw willen helpen. De Vogelwerkgroep Texel gaat deze actie coördineren. Iedereen op Texel kan de Vogelwerkgroep benaderen. De Vogelwerkgroep beoordeeld of de plek kansrijk is. Is dat zo, dan kan men  en één (of meerdere) kunstnesten afhalen. Ook kunnen we ze laten ophangen door een aannemer. Hiervan worden driekwart van de kosten vergoed door de stichting.

Als deze actie succesvol verloopt kan er nog een keer een aantal kunstnesten worden besteld. Een en ander komt ook in een mooie flyer die huis aan huis op Texel wordt verspreid. Deze flyer wordt naar verwachting later in april verspreid.

Woont u op Texel en bent u geïnteresseerd in een kunstnest voor de huiszwaluw aan uw huis? Neem dan contact op via de Vogelwerkgroep Texel.