Doneer voor de teams van de Texel Big Day

Marc Guyt, Gert Ottens en Martijn Verdoes zullen op 12 mei als veteranen van de Champions of the Flyway hun kunsten in het Texelse speelveld gaan tonen. Voor de tweede maal op rij. Dit jaar wederom geen stoffige warme woestijnen met strakblauw. Nee, dit jaar...kou, wind, regen en vooral... tegenwind! Zullen ze tegen de Texelse elementen bestand zijn?
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Het team de Jonge Hondjes is met recht een jonge honden team. Toen ze in 2017 voor het eerst meededen was het jongste teamlid 13 en het oudste 17 jaar. Middernacht starten en 5 minuten voor middernacht terugkomen, alleen maar in het veld en gewoon keihard tweede worden. Een wereldprestatie. 
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Dit team van doorgewinterde wereldvogelaars/charmeurs zal dit jaar de andere teams het vuur aan de schenen leggen. Ons specialisme? Het saboteren van andere teams, ook wel 'guerrilla-birding' genoemd. Ons zwakke punt? James kan niet fietsen. Uitgebreide kennis van geluiden, meeuwen, vogeltrek en jaren '80 classic rockmuziek zou ons zomaar eens de overwinning kunnen bezorgen.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Zoals de naam zegt zijn we gek op het  luisteren naar vogelgeluiden. We gaan dan ook proberen om zoveel mogelijk soorten waar te nemen zonder ze te zien. De andere zintuigengebruiken we ook, maar voelen, ruiken en proeven  lijken ons wat lastiger/gemener. We zullen de hele dag opnemen, dan horen we ook wat de andere teams over zeggen. Dit is het eerste jaar dat we meedoen maar toevallig hebben we opnames van vorig jaar en die zorgen dat team  Dutch Birding zich aan de regels houdt.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Het team bestaande uit Steven Wytema, Vera Wiarda, Tim van der Meer en Harm Haage heeft veel ervaring met en liefde voor vogels. Beladen met kennis en veel enthousiasme gáán ze ervoor tijdens de Texel Big Day!

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Team De Achterhoekers bestaat uit Roel Schwartz, Eugène Raben, Wim Gerritsen en Rudie Schwartz. Ze komen speciaal naar Texel voor de Big Day. Veel vogelliefhebbers zijn weleens in het gebied in de Achterhoek geweest waar je deze vrienden bijna elke week kunt vinden. In 2014 was het Azewijnsche en Netterdensche Broek de juiste plek om voor het eerst in Nederland de Bruine Klauwier te zien.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Zoals de naam van dit team al verraadt, vertegenwoordigen wij het prachtige invoerportaal Waarneming.nl. Het team Meer Waarneming.nl bestaat uit Peter, Frank en Robert van der Meer. Alle drie zijn we vogeladmins van deze site en dus is het slechts een kwestie van tijd totdat de site een familiebedrijf wordt... ;-) Het team bestaat in deze samenstelling al een kleine 15 jaar en is dus een goed op elkaar ingespeeld team. Alle drie zijn behoorlijk goed bekend op Texel en weten de soorten en de gebieden dus wel te vinden. Om de andere teams ook nog een kans op de overwinning te geven, zal team Meer Waarneming.nl zich beperken tot de noordelijke helft van het eiland. Ons doel: minimaal 100 soorten in 24 uur!
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Team de Spotvogels bestaande uit Marije Binsbergen, Peter van Ooijen, Elske Sjollema en Bart Vastenhouw gaat er in 2018 echt tegen aan. Het is voor het eerst dat dit team meedoet aan deze competitie voor het goede doel. 

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Ladies and gentlemen, we have got them! The onvervalste Nederlandse Big Day recordhouders! Met 201 soorten op 1 dag binnen de Nederlandse grenzen zijn ze nu al legendarisch. Na ook op Texel het record te pakken en de Texel Big Day in 2017 te winnen, moeten ze hun titel in 2018 natuurlijk verdedigen. 
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Frank Haven, Marlon de Haan en Diego Jansen leerden elkaar kennen op de beroemde telpost in Batumi in Georgië. In eerste instantie wilden we de Batumi-tactiek ook op Texel hanteren, maar bij nadere inspectie bleek dat er geen heuvel van 300 meter hoog op Texel is. Hierdoor zijn we genoodzaakt om onze tactiek ietwat te wijzigen. Om expeditie op Texel ondernomen om alle hotspots in kaart te brengen. Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen.

De huiszwaluw is ook in Georgië niet onbekend, op de druiligere dagen zonder al te veel roofvogeltrek in Batumi, zijn het juist de huiszwaluwen die in grote aantallen voorbij vliegen en ons gezelschap houden. Naast het ondersteunen van deze soort is ons doelsoort een mooi mannetje steppekiekendief te ontdekken. En natuurlijk een gooi doen naar de winst.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

 Team Dwaalgasten 2017 komt dit jaar met een update: Dwaalgasten 2.0.  Het team bestaande uit Christophe Reijman, Jeroen van Paridon en Joost Veeken willen, naast volop genieten van alle vogels,
het persoonlijke record van 110 soorten verbeteren. Ze gaan ervoor!

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

De Boulevard Birders zijn Bernd de Bruijn, Jip Louwe Kooijmans, Kees de Pater en Ruud van Beusekom. Een team dat gerekruteerd is binnen de burelen van Vogelbescherming Nederland, gesitueerd aan de Boulevard 12 in Zeist. Een kantoorvilla in een dure buurt. Maar wie denkt dat wij verwende knaapjes zijn, vergis je niet! Wij zullen een uitgekiende strategie combineren met degelijke Texel-kennis en ruim 150 jaar ervaring met vogels kijken. Natuurlijk is de huiszwaluw onze favoriete vogelsoort. Om de Texel Big Day te winnen en veel geld binnen te halen voor de bescherming van deze Rode Lijster gaan wij tot op het bot. Onze trainingsschema’s lopen rap tegen de eindfase. We zijn er klaar voor!
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

Team de Peregrines, bestaande uit  Remco Hofland, Kees de Vries, Paul Schrijvershof en Bertus de Lange zijn allen vogel, en natuurliefhebbers.  Alleen al voor het  goede doel De Huiszwaluw fietsen ze graag 24 uur over Texel. Maar natuurlijk hopen ze ook fantastische soorten te ontdekken tijdens deze Texel Big Day!
Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

De Localpatchers bestaat uit een viertal vogelaars en (semi-) Texelaars wiens hart licht bij niet alleen het zien en vinden van vogels van op het eiland, maar ook het beschermen daarvan.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.

In 2018 komt een droom uit voor Thomas. Hij wilde de afgelopen jaren zo graag meedoen aan the bigday, maar telkens gooide zijn gezondheid roet in het eten. Of een operatie of extreme vermoeidheid zorgden ervoor dat hij niet kon deelnemen. Maar dit jaar is hij er klaar voor!
Naast Thomas bestaat team 3T uit Thea en Tjasker. Thea is sinds enkele jaren uitgegroeid tot DE vogelvriendin van Thomas. Zij delen de passie voor vogels en het buitenzijn. Tjasker is Thomas zijn mattie van de zorgboerderij. Daar hebben zij elkaar ontmoet en vriendschap voor het leven gesloten. Naast vogelen delen Tjasker en Thomas nog een andere passie: heavy metal muziek luisteren en concerten bezoeken.

Klik op lees meer en doneer nu voor dit team.